Trainingen:

Om de duurzaamheid van aangeboden technieken en werkwijzen te garanderen leggen wij onze focus op het individu. Op deze manier is de hefboom tot succes veel groter in vergelijking met klassikale sessies waarbij de zo genoemde anciens met tegenzin deelnemen omdat ze volgens hen toch alles al weten en waarbij de zo genoemde juniors niet assertief genoeg zijn om te interageren. Neemt niet weg dat klassikale sessies met gemotiveerde mensen wel nuttig zijn als basis, om achteraf met de individuele sessies sneller succes te kunnen boeken.

Wanneer u een training voorziet voor uw medewerkers, wil dat zeggen dat u hen nog beter wil laten presteren. Met andere woorden vraagt u aan hen om zich op bepaalde domeinen aan te passen om meer successen te boeken. Kortom, vraagt u verandering! En zoals u weet, brengt verandering weerstand met zich mee.

De beste manier om mensen te overtuigen is that you practice what you preach! Samen gaan we met hen hun eigen cases behandelen en aantonen dat hetgeen wij verkondigen ook daadwerkelijk werkt. Op deze manier zullen we elk individu succesvol door het veranderingsproces begeleiden en hun bewust maken van de positieve resultaten voor henzelf.

Ons doel is steeds om de domeinen van weerstand om te vormen naar comfortzones. We slagen erin betrokkenheid te creëren bij elk individu door ze zelfbewust te maken, repetitief op te treden en opvolging te verzekeren. We bouwen een relatie uit op basis van wederzijds vertrouwen in een open en toegankelijke sfeer.

Wijzelf hebben onze eigen expertise en ervaringen enerzijds opgebouwd op basis van goede methodologieën gegeven door gerenommeerde trainers. Maar, vooral door af te toetsen met en te luisteren naar klanten op het terrein.

marlin